Welkom

Bij een nieuwe vereniging met dertig jaar ervaring in Zuid-Amerikaanse Dans en Muziek.

Op 8 augustus 1989 bezochten drie enthousiastelingen de notaris met het doel een dansvereniging op te richten als onderdeel van de algemene personeelsvereniging van de KLM. De vereniging zou zich specialiseren in de Zuid-Amerikaanse Dans- en Muziekcultuur.

In het begin waren alle leden van de vereniging direct of indirect verbonden aan de nationale luchtvaartmaatschappij. Succes bleef niet uit. De swingend-opwindende muziek, de serieuze aanpak bij de lessen, maar vooral de gezelligheid en de goede sfeer, oefende een grote aantrekkingskracht uit. In de loop van de tijd werden steeds meer mensen van buiten de luchtvaart en uit de verre omgeving van Amstelveen, lid van de vereniging. Enige jaren geleden werd onderzocht of het mogelijk was om een tweede lesavond te organiseren zodat aan de toenemende vraag kon worden voldaan.

Naast salsalessen werden er succesvol dansavonden georganiseerd. Bij deze feestavonden werd de muziek soms life verzorgd door gerenommeerde salsa-bands, maar ook regelmatig door gespecialiseerde DJs.

In 2019 huurde KLM Salsa Flamingo de Anna-kerk aan de Amsterdamseweg voor het vieren van haar dertigjarig jubileum.

Omdat eigenlijk al enige tijd niet volledig meer werd voldaan aan de voorwaarden voor een personeelsvereniging, is in het voorjaar van 2019 door de Algemene Vergadering van KLM Salsa Flamingo besloten om een nieuwe vereniging op te richten en voor een naadloze overgang te zorgen. Op 18 oktober 2019 zag de Zuid-Amerikaanse Dans- en Muziekvereniging Flamingo, voor intimi, Salsa Flamingo, het levenslicht. De doelstellingen van de vereniging zijn niet veranderd. Maar door het in het leven roepen van verschillende commissies zijn extra mogelijkheden gecreëerd voor een grote inhoudelijke betrokkenheid van de leden.

Na maanden van zorgvuldige voorbereiding gaat de Zuid-Amerikaanse Dans- en Muziekvereniging Flamingo (Salsa Flamingo) officieel van start.

Salsa Flamingo verzorgt salsalessen op maandag- en donderdagavond in het Sport- en Partycentrum De Kegel in Amstelveen.

De salsalessen worden gegeven op meerdere niveaus *). 

Beginners I Improvers I Intermediate I 
Beginners II Improvers II Intermediate II 
Beginners III Improvers III Intermediate III 

Daarnaast organiseren we ook regelmatig workshops met een thema, b.v. Bachata, Rueda, en andere dansactiviteiten. Acht keer per jaar, maandelijks binnen het seizoen, organiseren we een Get Together Party. Alle dansliefhebbers zijn daar welkom.

Hebt u al eerder salsa gedanst maar wilt u uw kennis en vaardigheden weer ophalen, dan is aanmelding voor 2021 mogelijk (op basis van beschikbaarheid en op volgorde van de datum van aanmelding) *).

**) In verband met de huidige Covid-19 maatregelen geldt dat voor de koppellessen de danspartner uit hetzelfde huishouden moet komen. Het tussentijds wisselen van danspartner is niet toegestaan.
Dames zonder danspartner kunnen deelnemen aan de solo lessen. De sololessen zijn gemengd.

Onze vereniging is niet commercieel en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als Zuid-Amerikaanse Dans-en Muziek-Vereniging Flamingo te Amstelveen. 

Comments are closed.